HSP in de klas


Workshop ‘HSP in de klas (basisonderwijs)

1 op de 5 kinderen is hoogsensitief. Het is een absolute gave, maar de manier waarop we er mee omgaan, kan voor de kinderen het verschil maken.

Een positieve ondersteuning geeft hen zelfvertrouwen en weerbaarheid. Een negatieve manier vergroot hun kwetsbaarheid en afwijzingsgevoeligheid: angst om er niet bij te horen en/of om het niet goed te doen.

Het is daarom belangrijk om te weten wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe je het kan herkennen. Zeker omdat er verschillende vormen zijn en het daarom niet altijd goed zichtbaar is. We zien vaak gedrag, maar niet de gevoeligheid die erachter zit. Het herkennen en begrijpen is voor een kind in deze opgroeiende fase zo ontzettend belangrijk. En met kleine dingen kan je een hoogsensitief kind echt helpen en begeleiden.

Hiervoor gaan we aan de slag tijdens deze interactieve workshop (2 uur). Je leert over de verschillende vormen van HSP, samen vertalen we de theorie naar de praktijk en stellen we actiepunten op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag hierover? Neem contact met mij op via chantalveldt.training@outlook.com of 06 23 888 000.