Over mij


Chantal

Mijn naam is Chantal Veldt, 44 jaar en woonachtig in Nieuwveen samen met mijn partner (in crime) Timo en onze dochter Bente van 13 jaar.

Op mijn veertigste kwam ik tot de ontdekking dat ik een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP-HSS of hoogsensitieve sensatiezoeker) ben met last van afwijzingsgevoeligheid. Een tegenstrijdige en nog redelijk onbekende vorm van hoogsensitiviteit. In het kort: een hoogsensitieve sensatiezoeker wordt aan de ene kant steeds getrokken naar nieuwe, uiteenlopende uitdagingen, ideeën, afwisseling en is ook snel uitgekeken, maar is aan de andere kant ook snel overprikkeld. Met afwijzingsgevoeligheid denk je, dat je er niet bij hoort of niet voldoet, niet goed genoeg bent.

Na mijn ontdekking ging er dan ook een wereld voor mij open, kon ik mijzelf eindelijk begrijpen en het heft in eigen handen nemen. Om er meer over te leren heb ik meerdere cursussen en workshops gevolgd, artikelen en boeken gelezen, met meerdere professionals gesproken, inzichten verkregen, verschillende methodes getest en de positieve kanten van HSP-HSS ervaren. Om het voor mijzelf op een rijtje te zetten, ben ik begonnen met schrijven, uittekenen en overzichtjes maken. Op dat moment kwam het besef, dat ik hiermee ook anderen zou kunnen helpen.

Sindsdien is het mijn missie om mensen, die last ervaren van deze vorm van hoogsensitiviteit te helpen. Want als je weet wat het inhoudt en wat het betekent voor jou, kom je tot je volle potentie, heb je er plezier van en kan je tot hoge hoogtes komen.

Ik ben gestart met het schrijven van het boek ‘De hoogsensitieve sensatiezoeker is zo gek nog niet’ (verschijnt binnenkort) en heb een trainersopleiding gevolgd om mooie trainingen te kunnen geven op het gebied van hoogsensitiviteit, stress en persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer weten hierover? Neem contact met mij op!